Van De Velde en VLD sluiten zich aan bij ROZA Groep

18 januari 2021

Samenwerking draait om synergie, kruisbestuiving en gezamenlijke groei

De Culemborgse ROZA Groep heeft zich versterkt met de familiebedrijven Van de Velde uit Bergambacht en VLD uit Dordrecht. De samenwerking levert alle partijen een keur aan kansen, mogelijkheden en schaalvergroting op. Centraal in de samenwerking staat het delen van kennis en ervaring. Daarnaast zoeken de nieuwe partners synergie en kruisbestuiving tussen de verschillende werkmaatschappijen en de mogelijkheid grotere en meer uitdagende projecten aan te nemen. De hoofdmoot van de dienstverlening blijft vastgoedonderhoud, met name gericht op verduurzaming. Door het bundelen van de krachten is de groep nog beter in staat woningcorporaties te ondersteunen in hun ambities op het gebied van Resultaatgericht Samenwerken.

 

Technischer, sneller, veeleisender

De ROZA Groep is ontstaan vanuit ROZA Vastgoedonderhoud, een full-service vastgoedonderhoudsbedrijf met een solide reputatie in heel het midden van het land. Directeur-eigenaar Egbert Roza vertelt: “De energietransitie wordt steeds technischer, sneller en veeleisender. Daar is specifieke kennis en kunde voor nodig. Wij wilden binnen dat krachtenveld meer schaalgrootte en dus meer slagkracht creëren door onze ROZA Groep uit te breiden met vergelijkbare, kwalitatieve familiebedrijven die dezelfde waarden delen. Met Van de Velde en VLD is dat heel goed gelukt. Ik ben dan ook heel gelukkig met dit resultaat en zie ernaar uit met het management en alle medewerkers van deze bedrijven op weg te gaan naar een nog succesvollere toekomst.”

 

Gedeeld DNA

Zowel VLD als Van de Velde zijn gerenommeerde, transparante familiebedrijven met een sterke regionale borging. Ze komen niet alleen in omvang overeen met ROZA Vastgoedonderhoud, maar ook in structuur en cultuur. In beide bedrijven staan betrouwbaarheid en vakmanschap voorop. Niet voor niets dragen beide bedrijven net als ROZA het VGO-keurmerk. Als partners gaan de drie VGO-keurbedrijven nu met vereende kracht aan de slag om opdrachtgevers te ondersteunen.

Directeur-eigenaar Henk den Boer van VLD is blij met de fusie. Hij vertelt: “In dit proces zijn wij allemaal winnaars. Als consortium kunnen wij allemaal ons vakmanschap blijven tonen en onze opdrachtgevers blijven bedienen, terwijl we tegelijkertijd onszelf en elkaar versterken en synergie creëren. De voordelen voor onze opdrachtgevers zijn evident: zij profiteren van de schaal en slagkracht van een grote en gerenommeerde partner, terwijl ze het vakmanschap en de persoonlijke betrokkenheid van een sterk regionaal verbonden organisatie ervaren.”

Ook Gert van de Velde, directeur-eigenaar van Van de Velde is trots op de nieuwe samenwerking. “Veel fusies gaan om efficiëntie, ofwel snijden”, legt hij uit. “Terwijl deze samenwerking juist gaat om samen groeien. Hij is toekomstgericht en biedt kansen. De markt verandert en vraagt meer en meer van schilders- en onderhoudsbedrijven. Opdrachtgevers zoeken kennis en willen zakendoen met bedrijven die hun zaken aantoonbaar op orde hebben. Tegelijkertijd willen onze medewerkers meer zekerheid en meer uit hun carrière halen. Dat wordt allemaal mogelijk door deze intensieve samenwerking en de bijbehorende schaalvergroting. Geweldig toch?”

 

Nieuwe structuur

Binnen de nieuwe structuur gaat Van de Velde werken onder de nieuwe naam Van de Velde Vastgoedonderhoud. Gert van de Velde blijft in een commerciële directiefunctie betrokken. VLD gaat door onder de naam ROZA. Henk den Boer treedt toe tot de groepsdirectie van de ROZA Groep, naast zijn functie als voorzitter van brancheorganisatie OnderhoudNL. Daarnaast blijft Den Boer lid van de programmaraad RGS, lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland, plaatsvervangend lid van de SER en bestuurslid van VNO-NCW. Naast de fusie met Van de Velde en VLD heeft ROZA Groep ook een werkmaatschappij opgericht die zich specifiek gaat richten op renovatie, restauratie en herbestemming. Egbert Roza: “Wij kregen steeds meer vraag uit de markt naar deze diensten. Die leverden wij dan ook, maar dat dit vanuit ROZA Vastgoedonderhoud gebeurde leverde nog weleens verwarring op. Met ROZA Bouw BV is dat probleem opgelost.”