Johannes Postlaan in Waddinxveen

De aanvraag

In opdracht van Woonpartners Midden-Holland, zorgen wij voor de verduurzaming en renovatie van 41 woningen aan de Johannes Postlaan in Waddinxveen. Er zullen extra zonnepanelen worden aangebracht, de bergingen worden geïsoleerd,  het dak word vervangen en geïsoleerd en er zullen nog enkele veranderingen worden toegepast. Ook zullen er nog schilderswerkzaamheden worden uitgevoerd.

De voorbereiding

De bewoners zijn allemaal ingelicht over de komende werkzaamheden. Door middel van een bewonersbrief hebben wij hun op de hoogte gebracht, en door ook nog een bewonersavond te organiseren, kreeg iedereen onder genot van een frietje of snack, de kans om nog directe vragen aan ons te stellen betreffende de uitvoering. De bewonersparticipatiemeting is door ons in samenwerking met Woonpartners Midden-Holland verzorgt.

De uitvoering

Bij dit project hebben wij al het bestaande glas vervangen voor HR++ glas, de plafonds van de bergingen geïsoleerd, het dak vervangen en isolatie aangebracht met een isolatiewaarde van RC 6,0, het aantal zonnepanelen uitgebreid en een opslagbatterij (I-Well) geïnstalleerd voor het behouden van de opgewekte energie . Ook zijn de huidige ketels vervangen door collectieve HR 107 ketels. Verder zijn de ramen vervangen en in samenwerking met een architect hebben wij nieuwe kleursamenstellingen voorgelegd aan de bewoners. Hun hebben een keuze gemaakt waarna wij dit ontwerp hebben toegepast.

De oplevering

Bij start van de werkzaamheden hadden de woningen een energielabel F, dit is bij oplevering afgemeld onder het label B. Op basis van het nieuwe sociaal huurakkoord word een huurvergoeding doorgerekend, uiteraard met 95% instemming van de bewoners voor de start van de werkzaamheden. Dit project is volgens het Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) uitgevoerd en is succesvol opgeleverd.

Meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons op!

social-icon

Je bent meer dan alleen een huisnummer.

  • Roza verduurzaamt.
    Roza adviseert.
    Roza realiseert.
    Roza verrast.

Gerelateerde projecten

Meer zien? Bekijk andere projecten van ons hier!